Welkom allemaal, wie u ook bent, waar u ook vandaan komt, wat uw achtergrond ook is. Aan een ieder die op zoek is, of het al gevonden heeft. Fijn, dat u er bent op deze herfstige zondag in oktober. Vanmorgen gaat voor ds. Schneider uit Schoonoord. Jouke Hordijk is de organist.

Iedereen is ook van harte welkom om na de dienst, achter  in de kerk, samen een kop koffie/thee te drinken en elkaar samen te ontmoeten en even na te praten.


 -Collectes vandaag:

De rondgangscollecte tijdens deze dienst is bestemd    voor de Diaconie (Kerk in Actie-Slachtoffers Midden-Oosten) en de uitgangscollecte is voor het instandhouden van onze eredienst hier in Dalen. Munten zijn  te koop aan de Mr. Cassastraat 62,  tel: 0524 795028


-‘Kerk in Actie’ voor Midden-Oosten:

Giro555 start een nationale actie om geld op te halen voor alle slachtoffers van het escalerende geweld in het Midden-Oosten. Kerk in Actie is een van de deelnemende hulporganisaties, en biedt hulp in Libanon, Israël, Gaza en op de Westelijke Jordaanoever.


-Altijd al willen zingen??

Goed nieuws! Wij zoeken zangers en zangeressen die samen met het koor Palet, de top2000-dienst in onze Dorpskerk van Dalen willen ondersteunen. De repetitieavonden zijn op vrijdagavond van 19.00 – 20.00 uur. Er wordt geoefend in de Franciscuskerk, Hoofdweg 32 in Steenwijksmoer. De TOP2000 kerkdienst is op zondag 15 dec. 2024 om 19.00 uur.


-Vakantie ds. De Buck:

 Onze dominee heeft vakantie van 12 t/m 27 oktober. Als u in die periode pastorale bijstand nodig heeft dan kunt u contact opnemen met onze scriba, Sjouke van der Veen. Hij neemt dan contact op met een predikant uit de regio.


-Versterking gevraagd!

De Weme wordt door vrijwilligers schoongemaakt. 1 x per week gaan 2 mensen aan de slag, meestal in de ochtend. Stofzuigen in de zaal en hal, toilet en keuken een beurt geven en vensterbanken en tafels in de hal afnemen. Gemiddeld van okt. t/m april. Samen ben je in een uurtje klaar, je bent 2 a 3 keer in deze periode aan de beurt.

De ploeg wordt door ziekte echter wat kleiner, dus:

WIE VAN U, MAN/VROUW, WIL HIER MEE HELPEN? 

Als u mee zou willen helpen, dan graag een telefoontje naar Heika Meppelink, 06 10814647   Alvast dank!


-Koken met zin!

Onze Dorpskerk organiseert dit seizoen ‘Koken met zin’.  We hebben er zin in om te gaan koken (en eten!) én we willen de dagen waarop we samen eten koppelen aan   een dag of periode die zin en structuur geeft aan ons leven. De eerste keer dat we ‘Koken met zin’ is op woensdag 6 nov. 2024. De maaltijd begint om 18 uur in De Weme. Aanmelden tot 30 okt. a.s. bij Pieterjan de Buck   E: pjdebuck@xs4all.nl Tel. 06-30382415)  *Vanaf 15 uur beginnen in de Weme  de voorbereidingen. Als u aan deze voorbereidingen wilt meedoen laat het dan even weten!


Spraakwater:

Onder het genot van een kopje koffie of thee gaan we op woensdagmorgen  6 november 2024 met elkaar in gesprek over dingen die ons in ons leven bezighouden en motiveren. We maken daarbij gebruik  van ‘Samenspraak’, een kaartspel van de Protestantse Kerk. Op deze eerste woensdagmorgen van de maand komen we bij elkaar van 10.30 – 11.45 uur in De Weme (Hoofdstraat 24, Dalen).


-Een groet van de gemeente:

Vorige week (zondag 6 okt.) zijn de bloemen vanuit de  kerk bezorgd bij Gerda Kos, Emmerweg in Dalen en een kaart, met groet van de gemeente, is verstuurd naar fam. H Keen-Nijmeijer, Torenes 32 in Borger.


-Spreuk van de zondag:

 Ook een donkere herfst heeft zonnige dagen’


 -Diaconieproject: ‘Vergeet mij niet’.

Vanaf startzondag 22 sept, staan t/m de Oogstdienst op 3 november de collectebussen in de kerk. Op 3 november wordt het project afgesloten met een rondgangscollecte. Dit project, is voor een steeds groter wordende groep mensen met geheugenproblemen én hun mantelzorgers.


Kerkdiensten – Agenda:

-Dienst volgende week zondag:

 Volgende week zondag 20 oktober is onze voorganger Dhr. M. Vos uit Vriezenveen.

En de organist is Geert Meendering uit Borger.


Zondag 27 okt.  –  10.00 uur

Ds. H. Veltman uit Almelo


Zondag 3 nov.  –  10.00 uur

Ds. Pieterjan de Buck

*Oogstdienst m.m.v. Christelijk Mannenkoor Stadskanaal