Taizé-viering in onze Dorpskerk van Dalen

In deze mediatieve dienst kun je op een andere wijze God zoeken en tot aanbidding en verstilling komen. Van harte nodigen wij iedereen uit om deel te nemen in deze Taizéviering.  De Taizé-viering is een oecumenisch initiatief en heeft tot doel elkaar op een inspirerende wijze te ontmoeten. Het is een meditatieve viering van ongeveer een uur met weinig gesproken woord, lange stilte, lichtritueel en veel zang. De essentie is: rust en ruimte vinden om bij jezelf te komen. De gedachte van het vele herhalen van de korte liederen is dat het lied als een gebed in je onderbewustzijn plaatsvindt en zo de hele dag kan dienen als meditatief, stil verlangen naar God.

Informatie over Taizé

Taizé is een middeleeuws dorpje in Bourgondië (Frankrijk) gebouwd rond de kerk uit de 11e eeuw. In 1940 stichtte broeder Roger een oecumenische gemeenschap die nu wereldwijd bekend is. Ze zijn met ca. honderd onder wie zeven Nederlandse broeders, afkomstig uit meer dan dertig landen en tot verschillende kerken behorend, proberen zij een teken van verzoening te zijn tussen verdeelde christenen en volken. Door het internationale en oecumenische karakter van de gemeenschap proberen de broeders van Taizé te stimuleren wat de mensen bindt, in plaats van wat hen scheidt. Ieder jaar komen tienduizenden jongeren vanuit de hele wereld in de Verzoeningskerk van Taizé bijeen.

Ontmoeting

Taizé is ook de ontmoeting tussen generaties, culturen, gelovigen van verschillende richtingen en ook niet-gelovigen. We hopen met deze vieringen vooral ook jongeren aan te spreken.

Een moment van rust en bezinning in een hectische wereld. Ook kan men een kaarsje of waxinelichtje aansteken als teken van licht en verbondenheid.  Het zal een verstillend moment van de dienst zijn in deze Taizé-viering. Iedereen is van harte welkom om mee te doen.