Het najaarsproject van Nei Naoberschap Dalen is de actie “Vergeet Mij Niet’. Dit project in eigen dorp, is voor een steeds groter wordende groep mensen met geheugenproblemen. Het is een project voor mensen die (nog) thuis wonen, met hun mantelzorgers. Vooral bedoeld om de sociale contacten te bevorderen en een gevoel van saamhorigheid te geven. Het is de eerste keer dat ze dit doen dus ons jaarlijkse diaconieproject is er dan vooral, om ze hierbij financieel te ondersteunen, waardoor er ook meer kansen zijn voor een vervolg.

Het project vindt plaats op dinsdag 8 oktober in Brasserie Cornelis. De voorbereidingen beginnen rond 14 uur en het diner begint om 17 uur. Er zijn zeven mensen uitgenodigd deel te nemen, deelname is in overleg met de huisartsenpost gegaan. Dit zevental gaat samen een diner bereiden en ieder mag drie familieleden of vrienden (mantelzorgers) uitnodigen het maal te nuttigen. Aan iedere deelnemer wordt een maatje gekoppeld en men gaat onder leiding van de kok, Dalenaar Han Mulder, er alles aan doen om er samen een feestelijke middag van te gaan maken!

Mantelzorgers zijn onmisbaar voor hun naasten die hulp nodig hebben. Zij hebben hierbij goede ondersteuning nodig. Zodat zij hun naasten zo goed mogelijk kunnen helpen en niet overbelast raken. Wat is er dan mooier dan dat zij (met hulp) in het zonnetje worden gezet, door de mensen die zij zelf ondersteunen en verzorgen.

Op dit moment is één op de drie Nederlanders mantelzorger en dit neemt nog steeds toe. Een diaconie-najaarsproject in Dalen, met de blik naar de toekomst!

Met project ‘Vergeet-me-niet’ hopen wij als Diaconie van Dalen, samen met Nei Naoberschap in Dalen een verschil te maken, in het leven van mensen met geheugenproblemen én met aandacht naar hun mantelzorgers. Samen staan we sterk en zorgen we voor elkaar!

Naast de collecte op startzondag 22 september,

staan t/m de Oogstdienst op 3 november

de collectebussen in de kerk.