We vinden het fijn dat u er bent, of zoals wij hier in Dalen zeggen:  

‘Bliede daj der bint’.

 U bent van harte welkom in de Dorpskerk van Dalen, waar wij een vindplaats proberen te zijn, van geloof, hoop en liefde. Ds. P. Ravensbergen uit Aalden is onze voorganger vanochtend én de organist is Jouke Hordijk.


-‘Spraakwater’

Onder het genot van een kopje koffie of thee gaan we op woensdagmorgen 25 september 2024 met elkaar in gesprek over dingen die ons in ons leven bezighouden en motiveren; over wat ons plezier geeft en zorgen baart; over hoe je dingen in je leven hebt ervaren en wat we daarvan kunnen leren; over wat je belangrijk vindt of juist niet. We maken daarbij gebruik van ‘Samenspraak’, een kaartspel van de Protestantse Kerk. Wanneer deze ochtend blijkt aan te slaan dan kunnen we met regelmaat een gespreksmorgen houden. We komen de eerste keer bij elkaar op 25 september, van 10.30 – 11.45 uur, in De Weme. Om mee te doen kun je je aanmelden bij ds. Pieterjan de Buck (pjdebuck@xs4all.nl, 06-30382415).


-Startzondag op 22 september:   

Het thema is: ‘Als nieuw! Leven in het licht van Gods koninkrijk.’ Het programma van die dag: Na de kerkdienst is er koffie, thee of fris in De Weme. Na de koffie spelen we in groepjes een eenvoudige quiz. Daarna (bij goed weer) naar buiten voor een korte ‘Psalmen tocht’ door de pastorietuin. We sluiten de Startzondag aan het begin  van de middag af met een broodmaaltijd in De Weme. Opgave via het inschrijfformulier, dat zondags in de kerk ligt of bij  ds De Buck pjdebuck@xs4all.nl T: 06-30382415


-Sirkelslag:

Sirkelslag is het grootste, spannendste en meest inter-actieve spel tussen jeugdgroepen uit heel Nederland.

Sirkelslag wordt in Dalen, op vrijdagavond 27 sept. 2024 gespeeld in de Weme. Aanvang 19.30 uur. Om kans te maken winnaar te worden is het natuurlijk ook belangrijk dat volwassenen de jongeren in De Weme komen aanmoedigen! Speel je mee? Meld je dan voor 15 september aan bij ds. Pieterjan de Buck. T. 06-30382415.


Passie-oratorium > Meld je nu nog aan !

In de Goede of Stille Week van 2025 wordt in de Dorpskerk van Dalen het passieoratorium ‘Een gat in het dak’ opgevoerd. Voor deze Marcuspassie, gebaseerd op de Nieuwe Bijbelvertaling, zal er vanaf 24 september op de dinsdagavond gerepeteerd worden. Voor info en aanmelding > (t/m 8 sept. 2024)  kunt u terecht bij ds. Pieterjan de Buck pjdebuck@xs4all.nl, Tel. 06-30382415.


-Een groet van de gemeente:

 Vorige week (zondag 1 sept.) zijn de bloemen vanuit de  kerk bezorgd bij Dinie Rabbers, Oranjewijk 52 Coevorden en een kaart, met groet van de gemeente, is verstuurd naar mevr. Zwiers, Wettringerlaan 30 in Dalen. 


-Zangers gevraagd (voor één dienst):

In de Avondmaalsdienst van 29 september 2024 wordt lied 403c als tafelgebed gezongen. Daarvoor is behalve een voorganger/voorzanger en de gemeente óók een (project) koortje nodig. We repeteren dit lied één avond: op woensdag 25 sept, vanaf 19.30 uur in de Dorpskerk. Ongeacht je leeftijd: zing je mee? Meld je dan zo snel mogelijk aan bij ds. P.J. de Buck. Tel. 630382415


-Stemmaand Top2000 kerkdienst:

Op de website van Top2000 kerkdienst kun je de gehele maand september, je  stem uitbrengen op jouw favoriete nummer (top 3) uit de Top2000. De Top2000 dienst is dit jaar op zondag 15 december om 19.00 uur.   Het thema voor deze dienst is  ‘Verbinding’. www.top2000kerkdienst.nl/dalen/


Weme-Filmavond in september:

De eerste filmavond van het nieuwe seizoen staat gepland op komende woensdagavond 11 sept. in de Weme. De film ‘Une belle course’ begint ’s avonds om 19.30 uur. Meer info op onze kerkwebsite. Op 2 okt. 13 nov. en 11 dec. komen de volgende films van 2024 in de Weme


-Opgave gespreksgroep:

Tot 6 oktober kun je je (jong van leeftijd en/of van geest) opgeven voor een gespreksgroep / catechesegroep die in het komende seizoen ongeveer zes keer bij elkaar komt. Meer informatie hierover op onze kerkwebsite.


-Spreuk van de zondag:

De meeste mensen jagen zo bezeten het geluk na, dat ze er aan voorbijlopen.    

Sören Kierkegaard   –  Deens filosoof


Kerkdiensten – Agenda:

 -Dienst volgende week zondag:

Volgende week zondag 15 sept. is er ook weer dienst in onze Dorpskerk. Ds. Pieterjan de Buck is dan onze voorganger en Andries Kamphof de organist.


Donderdag 12 sept. 14.30 uur

Dienst in de Selkersgoorn

Ds. Pieterjan de Buck


Zondag 22 sept.  –  10.00 uur

Startzondag

Ds. Pieterjan de Buck


Zondag 29 sept.  –  10.00 uur

Heilig Avondmaal

Ds.Pieterjan de Buck