Bliede daj der Bint, in oouze kark!

Allemaal van harte welkom in deze vindplaats op de derde zondag van augustus, waarin vanmorgen dominee Pieterjan de Buck de voorganger is. En achter het orgel zit vandaag, voor het laatst, organist Bert van der Klis uit Emmen. Bedankt Bert,  voor de vele mooie muziekuren! Het orgel… (en wij ook) zullen je missen.

 -Koffiedrinken na de dienst:

 Met elkaar in gesprek gaan, elkaar weer ontmoeten, naar elkaar luisteren. U bent daarvoor na de dienst onder het genot van een kopje koffie of thee, allemaal van harte uitgenodigd!                            Een speciaal moment van aandacht voor elkaar!


 -Collectes vandaag:

De rondgangscollecte tijdens deze dienst is bestemd  voor de Diaconie (Algemene Diaconale doeleinden) en  de uitgangscollecte is voor het in standhouden van onze eredienst hier in Dalen. Munten zijn te koop aan de Mr. Cassastraat 62 tel: 0524 795028


-Sirkelslag:

Sirkelslag is het grootste, spannendste en meest inter-actieve spel tussen jeugdgroepen uit heel Nederland.

Sirkelslag wordt in Dalen, op vrijdagavond 27 sept. 2024 gespeeld in de Weme. Aanvang 19.30 uur. Om kans te maken winnaar te worden is het natuurlijk ook belangrijk dat volwassenen de jongeren in De Weme komen aanmoedigen! Speel je mee? Meld je dan voor 15 september aan bij ds. Pieterjan de Buck.  T: 06 30382415


-Een groet van de gemeente:

Vorige week (zondag 11 aug) zijn de bloemen vanuit de  kerk bezorgd bij mevr. J.  Assen-Gijlers, Veenhuizerweg 1 Dalen en een kaart, met groet van de gemeente, is verstuurd naar mevr. J. Jansen, Luunkamp 27 in Dalen.


 -Spreuk van de zondag:

Het gaat om wie. Het draait niet om wat je in je leven hebt, maar wie je in je leven hebt.


-Omzien naar elkaar:

Plotseling kan alles anders zijn. (b.v. door ziekte, of bij een ziekenhuisopname) en is het fijn én belangrijk  om steun en aandacht van de mensen om je heen te krijgen. In deze rubriek vragen we, als u dit herkent en u wilt dit graag delen, om dit door te geven: tel 06 15663999. Vandaag vragen wij u aandacht voor mevr. J. Jansen-Slot, Luunkamp 27, 7751 ZD Dalen. Het leven gaat soms niet zoals je zo graag wil.


Weme-Filmavond in september:

De eerste filmavond van het nieuwe seizoen staat gepland op woensdagavond 11 sept. in de Weme. De film ‘Une belle course’ begint ’s avonds om 19.30 uur. Meer nieuws volgt later. Op 2 okt. 13 nov. en 11 dec. volgen voor de rest van ‘t jaar de volgende films.


-Zangers gevraagd (voor één dienst):

In de Avondmaalsdienst van 29 september 2024 wordt lied 403c als tafelgebed gezongen. Daarvoor is behalve een voorganger/voorzanger en de gemeente óók een (project) koortje nodig. We repeteren dit lied één avond: op woensdag 25 sept, vanaf 19.30 uur in de Dorpskerk. Organist is Geert Meendering. Ongeacht je leeftijd: zing je mee? Meld je dan zo snel mogelijk aan! Tot 22 sept. aanmelden bij ds. de Buck. T: 06 30382415


 Passie-oratorium ‘Een gat in het dak’

In de Goede of Stille Week van 2025 wordt in de Dorpskerk van Dalen het passieoratorium ‘Een gat in het dak’ opgevoerd. Voor deze Marcuspassie, gebaseerd op de Nieuwe Bijbelvertaling, zal er vanaf 24 september op de dinsdagavond gerepeteerd worden. Voor info en aanmelding (vóór 8 sept. 2024) kunt u terecht bij ds. Pieterjan de Buck, e-mail: pjdebuck@xs4all.nl, Tel. 06-30382415.



Kerkdiensten – Agenda:

 -Dienst volgende week zondag:

Volgende week zondag 25 aug. is er ook weer dienst in onze Dorpskerk. De voorganger is dan  ds. K. v.d. Sloot, uit Voorthuizen en de organist is Jouke Hordijk uit Sleen.


Zondag 1 sept.  –  10.00 uur

Ds. Pieterjan de Buck


Zondag 8 sept.  –  10.00 uur

Ds. Ravensbergen uit Aalden


Zondag 15 sept.  –  10.00 uur

Ds. Pieterjan de Buck