Vriend
jij laat me zien wie ik ben
en wat ik meestal ontken
want ik praat me overal zo gemakkelijk uit
maar als het web rond mij sluit
en ik verdwaald ben in de tijd
ben jij een spiegel voor mij
er is geen vriend zoals jij

                                           Stef Bos

 *Afgelopen week was de ‘Internationale dag van de vriendschap”. Deze dag wordt jaarlijks op 30 juli gehouden en is een initiatief van de Verenigde Naties. De dag is in het leven geroepen om de rol te benadrukken die vriendschap speelt in het bevorderen van vrede in verschillende culturen.


     Welkom in de Dorpskerk van Dalen.

 Allemaal hartelijk welkom op deze eerste zondag in augustus. In deze eerste dienst in de hooimaand gaat vandaag voor mevr. Ria Kamps uit Aalden. Fijn dat mevr. Kamps wil invallen voor mevr. Mertens, die vanwege ziekte niet kan voorgaan. De organist van vandaag is Geert Meendering uit Borger.


-Koffiedrinken na de dienst:

 Met elkaar in gesprek gaan, elkaar weer ontmoeten, naar elkaar luisteren. U bent daarvoor na de dienst onder het genot van een kopje koffie of thee, allemaal van harte uitgenodigd!                            Een speciaal moment van aandacht voor elkaar!


-Collectes vandaag:

De rondgangscollecte tijdens deze dienst is bestemd  voor de Diaconie (Algemene Diaconale doeleinden) en  de uitgangscollecte is voor het in standhouden van onze eredienst hier in Dalen. Munten zijn te koop aan de Mr. Cassastraat 62 tel: 0524 795028  Het is vandaag de eerste zondag van de maand. U kunt de munten (na de dienst) dan ook in de kerk kopen.


Uitnodiging: BBQ > alle gemeenteleden

U kunt zich vandaag nog opgeven voor de BARBECUE, op 18 augustus 2024  in de pastorietuin, achter de Weme. De intekenlijst ligt vandaag voor het laatst op de tafel hier in de kerk. Mailen of bellen met Hanneke kan ook: koopshakstee@gmail.com   tel. 06 48425561  De kosten zijn € 10,- per persoon, op de dag zelf te voldoen.  We hopen op 18 aug. veel van onze leden te kunnen  treffen in een gezellig samenzijn!!


-Autodienst naar de kerk:

Wilt u graag naar de kerk, maar  u hebt geen vervoer?  Dan is er zondags de autodienst. Volgende week zondag 11 aug. is Henk Dekker de chauffeur, tel. 0524-223742


-Een groet van de gemeente:

Vorige week (zondag 28 juli) zijn de bloemen vanuit de  kerk bezorgd bij fam. E. Meijerink, Giestee 4 in Wachtum en een kaart, met groet van de gemeente, is verstuurd naar mevr. Brands-Gerrits, Meulenhof 21 in Dalen.


-Dorpskerk Dalen op de Zomermarkten:

Onze Dorpskerk van Dalen heeft nu twee keer meegewerkt aan de jaarlijkse zomeravondmarkten in Dalen. Komende woensdag 7 aug. bent u van harte welkom op (alweer) de laatste markt, waar onze kerk aan meewerkt!  Woensdag 14 aug. is er ALLEEN  KNIEPERTJES en POFFERTJES VERKOOP!


-Omzien naar elkaar:

Plotseling kan alles anders zijn. (b.v. door ziekte, of bij een ziekenhuisopname) en is het fijn én belangrijk  om steun en aandacht van de mensen om je heen te krijgen. In deze rubriek vragen we, als u dit herkent en u wilt dit graag delen, om dit door te geven: tel 06 15663999. Deze week vragen we aandacht voor fam. W van Beijnum, Kolkakkers 63  Zij maken momenteel samen een moeilijke tijd door.


-Spreuk van de zondag:

‘Liefde is op weg zijn naar: jezelf te vinden in elkaar’.                                                                       Toon Hermans


Kerkdiensten – Agenda:

 -Dienst volgende week zondag:

 Volgende week zondag 11 aug. is er ook weer dienst in onze Dorpskerk. De voorganger is dan onze eigen dominee ds. Pieterjan de Buck en de organist is Geert Meendering uit Borger.


Zondag 18 aug.  –  10.00 uur

Ds. Pieterjan de Buck


Zondag 25 aug.  –  10.00 uur

Ds. K. v.d. Sloot  Voorthuizen


Zondag 1 sept.  –  10.00 uur

Ds. Pieterjan de Buck