Jezus roept hier mensen

Jezus roept hier mensen samen
die in woord, gebed en lied
Gods aanwezigheid beamen,
geen belofte gaat teniet.

Jezus roept ons tot de ander,
zo verschillend als wij zijn,
ras of huidskleur, rangen, standen –
Jezus trekt geen scheidingslijn.     Lied 975


Welkom in de Dorpskerk van Dalen.

Waar wij een vindplaats proberen te zijn, van geloof, hoop en liefde. Vandaag is onze eigen ds. Pieterjan de Buck de voorganger. Gerrit Bekkering uit Hoogeveen, zit vandaag achter de toetsen van het mooie ‘Scheuer-orgel’ uit 1849.  In de dienst van vandaag, wordt Gerda Kos bevestigd tot het ambt van ouderling van onze kerk hier in Dalen.


Na de dienst, is iedereen van harte welkom om, achterin de kerk, samen een bakkie koffie of thee te komen drinken.  Er is dan weer de gelegenheid om elkaar te ontmoeten en even bij te kletsen en te praten. Een speciaal moment op deze feestelijke zondag.


-Collecte van vandaag:

De rondgangscollecte van vanmorgen is voor de Diaconie (Kerk in Actie- Joodse en Palestijnse jongeren) én de collecte bij de uitgang is voor de instandhouding van onze eredienst hier in Dalen. Vandaag is het  de 1e zondag v d maand en zijn, na de dienst, in de consistorie collectemunten te koop.


-Kaartenverkoop:

Vandaag is er ook de maandelijkse kaartenverkoop, na de dienst, achter in de kerk. Hennie heeft dan mooie Kerstkaarten klaar staan. Van harte aanbevolen!

-Altijd al willen zingen??

Nu is de kans om het eens te proberen in een “gelegenheids-koor” Altijd al willen zingen in een koor, maar meedoen aan een auditie houdt je tegen? Goed nieuws! Wij zoeken zangers en zangeressen die samen met het koor Palet, de top2000-dienst in onze Dorpskerk van Dalen willen ondersteunen. De repetitieavonden zijn op vrijdagavond van 19.00 – 20.00 uur. Er wordt geoefend in de Franciscuskerk, Hoofdweg 32 in Steenwijksmoer. De TOP2000 kerkdienst is op zondag 15 dec. 2024 om 19.00 uur, in onze Dorpskerk van Dalen.


-Vanmiddag jubileumconcert 15.00 uur!

Muzikale vrienden Harold Kooij en Ronald Knol gaan samen los…… zij brengen tijdens dit concert een gevarieerd programma met hoogtepunten uit hun repertoire. Dit concert wordt u aangeboden door de Dorpskerk van Dalen.

Iedereen is van harte welkom.


-Koken met zin!

Onze Dorpskerk organiseert dit seizoen ‘Koken met zin’.  We hebben er zin in om te gaan koken (en eten!) én we willen de dagen waarop we samen eten koppelen aan een dag of periode die zin en structuur geeft aan ons leven. De eerste keer dat we ‘Koken met zin’ is op  wo 6 nov. 2024. De maaltijd begint om 18 uur in De Weme. Vanaf 15 uur beginnen daar de voorbereidingen. Als u aan de voorbereidingen wilt meedoen laat het dan even weten!  Aanmelden tot 30 okt. a.s. bij Pieterjan de Buck  E-mail: pjdebuck@xs4all.nl  Tel. 06-30382415)


-Een groet van de gemeente:

Vorige week (zondag 29 sept.) zijn de bloemen vanuit de  kerk bezorgd bij fam. v.d. Pal, Middendorp 14, Wachtum   en een kaart, met groet van de gemeente, is verstuurd   naar fam. Pouw aan de Kruisakkers 3 in Dalen.


-Zondag 13 okt. 10.00 – 11.00 in De Weme

      Waar het over gaat?? Kom het beleven!


-Spreuk van de zondag:

  ‘In een waardevol en goed gesprek, is het spreken

  een gevolg van het luisteren’.


-Diaconieproject: ‘Vergeet mij niet’.

Vanaf startzondag 22 sept,  staan t/m de Oogstdienst op 3 november de collectebussen in de kerk. Op 3 nov. wordt het project afgesloten met een rondgangscollecte. Dit project, is voor een steeds groter wordende groep mensen met geheugen-problemen en hun mantelzorgers.


Kerkdiensten – Agenda:

-Dienst volgende week zondag:

Volgende week zondag 13 okt. is onze voorganger ds.  Schneider uit Schoonoord en Jouke Hordijk de organist


Zondag 20 okt.   –  10.00 uur

Dhr. M. Vos uit Vriezenveen


Zondag 27 okt.  –  10.00 uur

Ds. H. Veltman uit Almelo


Zondag 3 nov.  –  10.00 uur

Ds. Pieterjan de Buck

*Oogstdienst m.m.v. Christelijk Mannenkoor Stadskanaal