‘De onderstroom’

De golven zijn de dagen, de dagen van het jaar

en het lijkt of zij vertellen, hoe het ons vergaat

Maar…. de onderstroom, die niemand ziet

bepaalt de richting op elk gebied !         Stef Bos

 Welkom in de Dorpskerk van Dalen. Bliede daj der bint!

Op deze eerste zondag van de maand gaat vanmorgen ds. Pieterjan de Buck voor. Achter het orgel zit vandaag Geert Meendering uit Borger.


-Collectes vandaag:

De rondgangscollecte tijdens deze dienst is bestemd    voor de Diaconie (PKN Missionair werk) en de uitgangs collecte is voor het in standhouden van onze eredienst hier in Dalen. Munten te koop na de dienst.


Kaartverkoop:

Vandaag, is er weer de maandelijkse kaartverkoop. Na de dienst heeft Hennie de tafel met mooie kaarten weer klaar staan. Fijn Hennie, dat je er weer bent.


Startzondag 22 september.  

Het thema is: ‘Als nieuw! Leven in het licht van Gods koninkrijk.’ We nodigen iedereen van harte om erbij te zijn! Het programma ziet er in grote lijnen als volgt uit. Na de kerkdienst gaan we in De Weme een kopje koffie / thee/ fris drinken (met wat lekkers erbij). Na de koffie spelen we in groepjes een eenvoudige quiz. Daarna gaan we (bij goed weer) even naar buiten voor een korte; Psalmen tocht; door de pastorietuin (uitleg volgt). We sluiten de Startzondag aan het begin van de middag af met een broodmaaltijd in De Weme.

Voor de broodmaaltijd is het handig dat u zich aanmeldt. Dat kan via het inschrijf formulier dat ’s zondags in de kerk ligt of bij ds De Buck pjdebuck@xs4all.nl T: 06-30382415


-Sirkelslag:

 Sirkelslag is het grootste, spannendste en meest inter-actieve spel tussen jeugdgroepen uit heel Nederland. Sirkelslag wordt in Dalen, op vrijdagavond 27 sept. 2024 gespeeld in de Weme. Aanvang 19.30 uur. Om kans te maken winnaar te worden is het natuurlijk ook belangrijk dat volwassenen de jongeren in De Weme komen aanmoedigen! Speel je mee? Meld je dan voor 15 september aan bij ds. Pieterjan de Buck. Tel: 06-30382415


-Een groet van de gemeente:

Vorige week (zondag 25 aug) zijn de bloemen vanuit de  kerk bezorgd bij Ina Bouwers, de Weiert 16 in Dalen én een kaart, met groet van de gemeente, is verstuurd naar Geert Kuiper en Joke Martens, nieuwe gemeente leden. Welkom!


Weme-Filmavond in september:

De eerste filmavond van het nieuwe seizoen staat gepland op woensdagavond 11 sept. in de Weme. De film ‘Une belle course’ begint ’s avonds om 19.30 uur. Meer nieuws volgt later. Op 2 okt. 13 nov. en 11 dec. volgen voor de rest van ‘t jaar de volgende films.


-Zangers gevraagd (voor één dienst):

In de Avondmaalsdienst van 29 september 2024 wordt lied 403c als tafelgebed gezongen. Daarvoor is behalve een voorganger/voorzanger en de gemeente óók een (project) koortje nodig. We repeteren dit lied één avond: op woensdag 25 sept, vanaf 19.30 uur in de Dorpskerk. Organist is Geert Meendering. Ongeacht je leeftijd: zing je mee? Meld je dan zo snel mogelijk aan! Tot 22 sept. aanmelden bij ds. P.J. de Buck.T: 630382415


 Passie-oratorium ‘Een gat in het dak’

In de Goede of Stille Week van 2025 wordt in de Dorpskerk van Dalen het passieoratorium ‘Een gat in het dak’ opgevoerd. Voor deze Marcuspassie, gebaseerd op de Nieuwe Bijbelvertaling, zal er vanaf 24 september op de dinsdagavond gerepeteerd worden. Voor info en aanmelding (vóór 8 sept. 2024) kunt u terecht bij ds. Pieterjan de Buck, e-mail: pjdebuck@xs4all.nl, Tel. 06-30382415.


-Spreuk van de zondag:

Niet iedere dag zal goed zijn,

Maar er zit wel iets goed in iedere dag


Kerkdiensten – Agenda:

 -Dienst volgende week zondag:

 Volgende week zondag 8 sept. is er ook weer dienst in onze Dorpskerk. Ds. Ravensbergen uit Aalden is dan de voorganger en de organist is Jouke Hordijk.


Zondag 15 sept.  –  10.00 uur

Ds. Pieterjan de Buck


Zondag 22 sept.  –  10.00 uur

Ds. Pieterjan de Buck

Startzondag


Zondag 29 sept.  –  10.00 uur

Ds. Pieterjan de Buck

Heilig Avondmaal