Goede morgen, welkom allemaal,

ik met mijn en jij met jouw verhaal,

lachen, huilen, vrolijkheid en pijn,

alles mag er zijn!

God, ik vraag U, kom in onze kring.

Wees erbij wanneer ik bid en zing.

Ik met mijn en U met Uw verhaal

verteld in mensentaalLied 288

Allemaal welkom in de Dorpskerk van Dalen.

Waar wij een vindplaats proberen te zijn van Geloof, Hoop en Liefde. Vanmorgen is onze voorganger ds. K. v d Sloot uit Voorthuizen en de organist is Jouke Hordijk.


-Laatste nieuws op 18 aug. namen we afscheid van organist Bert v.d. Klis, die met blote voeten het orgel bespeelde tijdens de diensten. Geertje Goelema bedankte hem met een cadeau en bloemen en wenste hem namens de kerkenraad alle goeds voor de toekomst.


-Collectes vandaag:

De rondgangscollecte tijdens deze dienst is bestemd voor de Diaconie (Algemene Diaconale doeleinden) en  de uitgangscollecte is voor het in standhouden van onze eredienst hier in Dalen. Munten zijn te koop aan de Mr. Cassastraat 62 tel: 0524 795028 Volgende week zondag (de 1ste v d maand) ook, na de dienst, in de kerk.


-Sirkelslag:

Sirkelslag is het grootste, spannendste en meest inter-actieve spel tussen jeugdgroepen uit heel Nederland.

Sirkelslag wordt in Dalen, op vrijdagavond 27 sept. 2024 gespeeld in de Weme. Aanvang 19.30 uur. Om kans te maken winnaar te worden is het natuurlijk ook belangrijk dat volwassenen de jongeren in De Weme komen aanmoedigen! Speel je mee? Meld je dan voor 15 september aan bij ds. Pieterjan de Buck.  Tel. 06-30382415.


Kaartverkoop:

Volgende week, is er weer kaartverkoop in de kerk. Na de dienst heeft Hennie de tafel met mooie kaarten weer klaar staan. Fijn Hennie, dat je er weer bent.


-Een groet van de gemeente:

Vorige week (zondag 18 aug) zijn de bloemen vanuit de kerk naar Organist Bert van der klis, uit Emmen, gegaan.

Een kaart, met groet van de gemeente, is verstuurd naar Hillie Buls, Maandehof 26 in Dalen.


-Omzien naar elkaar:

Plotseling kan alles anders zijn. (b.v. door ziekte, of bij een ziekenhuisopname) en is het fijn én belangrijk  om steun en aandacht van de mensen om je heen te krijgen. In deze rubriek vragen we, als u dit herkent en u wilt dit graag delen, om dit door te geven: tel 06 15663999.


-Zangers gevraagd (voor één dienst):

 In de Avondmaalsdienst van 29 september 2024 wordt lied 403c als tafelgebed gezongen. Daarvoor is behalve een voorganger/voorzanger en de gemeente óók een (project) koortje nodig. We repeteren dit lied één avond: op woensdag 25 sept, vanaf 19.30 uur in de Dorpskerk. Organist is Geert Meendering. Ongeacht je leeftijd: zing je mee? Meld je dan zo snel mogelijk aan! Tot 22 sept. aanmelden bij ds. P.J. de Buck. T: 30382415


Weme-Filmavond in september:

De eerste filmavond van het nieuwe seizoen staat gepland op woensdagavond 11 sept. in de Weme. De film ‘Une belle course’ begint ’s avonds om 19.30 uur. Meer nieuws volgt later. Op 2 okt. 13 nov. en 11 dec. volgen voor de rest van ‘t jaar de volgende films.


 Passie-oratorium ‘Een gat in het dak’

In de Goede of Stille Week van 2025 wordt in de Dorpskerk van Dalen het passieoratorium ‘Een gat in het dak’ opgevoerd. Voor deze Marcuspassie, gebaseerd op de Nieuwe Bijbelvertaling, zal er vanaf 24 september op de dinsdagavond gerepeteerd worden. Voor info en aanmelding (vóór 8 sept. 2024) kunt u terecht bij ds. Pieterjan de Buck, e-mail: pjdebuck@xs4all.nl Tel. 06-30382415.


-Spreuk van de zondag:

 Soms is verliezen de beste winst.    ~George Herber


 Kerkdiensten – Agenda:

 -Dienst volgende week zondag:

Volgende week zondag 1 sept. is er ook weer dienst in onze Dorpskerk. De voorganger is dan onze eigen dominee Pieterjan de Buck en de organist is Geert Meendering uit Borger.


Zondag 8 sept.  –  10.00 uur                                               Ds. Ravensbergen uit Aalden


Zondag 15 sept.  –  10.00 uur                                  Ds. Pieterjan de Buck


Zondag 22 sept.  –  10.00 uur

Ds. Pieterjan de Buck