Hoop

Geef elkaar hoop dan gaat alles goed,

geef elkaar hoop, als je elkaar ontmoet.

 

Niet met dure woorden, een rede of een preek,

nee, zomaar bij de slager of in de apotheek.

 

Op een caféterrasje of in de bioscoop,

al is het nog zo vluchtig, maar geef elkaar hoop.

                                                                    Toon Hermans

Allemaal hartelijk welkom     in de dorpskerk van Dalen, waarin wij een vindplaats proberen te zijn van Geloof, Hoop en Liefde. Vanmorgen gaat in onze Dorpskerk voor dhr. A. Metselaar uit Hoogeveen. En achter het orgel zit vandaag Gea Wolters uit Dalen.

 Koffiedrinken na de dienst:

 Met elkaar in gesprek gaan, elkaar weer ontmoeten, naar elkaar luisteren. U bent daarvoor na de dienst onder het genot van een kopje koffie of thee, allemaal van harte uitgenodigd!  Een speciaal moment van aandacht voor elkaar!


-Collectes vandaag:

De rondgangscollecte tijdens deze dienst is bestemd voor de Diaconie (Algemene Diaconale doeleinden) en  de uitgangscollecte is voor het in standhouden van onze eredienst hier in Dalen. Munten zijn te koop aan de Mr. Cassastraat 62 tel: 0524 795028 Volgende week is het de eerste zondag van de maand. U kunt de munten dan ook (na de dienst) in de kerk kopen.


Uitnodiging: BBQ > alle gemeenteleden

Dit festijn zal  plaatsvinden op zondag 18 augustus vanaf 17.00 uur in de pastorietuin achter ‘de Weme’.  U kunt zich opgeven voor deze BARBECUE, tot 1 augustus, via e-mail Hanneke Koops: koopshakstee@gmail.com  of via inschrijving op de lijst die vandaag (zondag de 28ste) nog in de kerk zal liggen. De kosten zijn € 10,-  per persoon, op de dag zelf te voldoen.  We hopen op 18 aug. veel van onze leden te kunnen  treffen in een gezellig samenzijn!!  Voel je welkom!


Spreuk van de zondag:

De ware reiziger heeft geen reden nodig                           

om op reis te gaan

Goethe


-Autodienst naar de kerk:

Wilt u graag naar de kerk, maar  u hebt geen vervoer?  Dan is er zondags de autodienst. Volgende week zondag   28 juli is Kees Matthijsse de chauffeur, tel. 0524-550696


-Vakantie ds. De Buck:

Onze dominee heeft vakantie van 7 juli t/m 4 augustus. Als u in die periode pastorale bijstand nodig heeft, dan kunt u contact opnemen met onze scriba Sjouke van der Veen. Hij neemt dan contact op met een dienstdoend predikant uit de regio.


Weme-Filmavond in september:

De eerste filmavond van het nieuwe seizoen staat gepland op woensdagavond 11 sept. in de Weme. De film ‘Une belle course’ begint ’s avonds om 19.30 uur. Meer nieuws volgt later. Op 2 okt. 13 nov. en 11 dec. volgen voor de rest van dit jaar de volgende films.


-Een groet van de gemeente:

Vorige week (zondag 21 juli) zijn de bloemen vanuit de  kerk bezorgd bij dhr. W van Beijnum, Kolkakkers 63 Dalen en een kaart, met groet van de gemeente, is verstuurd naar T. Hilbrands, Schutselaan 26 Coevorden.


-Dorpskerk Dalen op de Zomermarkten:
Afgelopen woensdag was de eerste zomermarkt van Dalen. Het was prachtig mooi weer en een zeer geslaagde (drukke) markt voor de Weme. De komende woensdagen is onze Dorpskerk aanwezig op  de markt:  > wo 31 juli en wo 7 augustus.  

Woensdag 14 aug. is er ALLEEN  KNIEPERTJES en POFFERTJES VERKOOP!



 Kerkdiensten – Agenda:

 -Dienst volgende week zondag:

 Volgende week zondag 4 augustus is er ook weer dienst in onze Dorpskerk. De voorganger is dan mevr. H. Mertens uit Meppen. De organist is Bert v d Klis uit Emmen.


Zondag 11 aug.  –  10.00 uur

Ds. Pieterjan de Buck


Zondag 18 aug.  –  10.00 uur

Ds. Pieterjan de Buck


Zondag 25 aug.  –  10.00 uur

Ds. K. v.d. Sloot  Voorthuizen