Om los te laten is liefde nodig

 Loslaten betekent niet alles naar eigen hand te zetten,

maar elke dag nemen zoals hij komt.

Loslaten is niet spijt hebben van het verleden,      

maar erdoor groeien en leven in het hier en nu.

Loslaten betekent niet oordelen,                              

maar de ander toestaan mens te zijn.

Loslaten betekent niet ontkennen, maar accepteren.

Loslaten betekent niet zorgen voor, maar geven om.

                                                                 Nelson Mandela

Afgelopen week vond weer de ‘Mandela Day’ plaats. Het is de jaarlijkse herdenkingsdag van Nelson Mandela die plaats vindt op zijn geboortedag (18 juli). Het is meer dan een viering of herdenkingsdag. Deze dag is door de Verenigde Naties, vooral bedoeld om wereldwijd mensen op te roepen om zich in te spannen voor de wereldvrede. Een viering om bij stil te blijven staan.


Welkom allemaal in de ochtendviering in onze Dorpskerk van Dalen, waar wij een vindplaats proberen te zijn van Geloof, Hoop en Liefde.  Vanmorgen is onze voorganger mevr. R. Kamps uit Aalden en de organist van deze ochtend is Jouke Hordijk uit Sleen.


-Koffiedrinken na de dienst:

 Met elkaar in gesprek gaan, elkaar weer ontmoeten, naar elkaar luisteren. U bent daarvoor na de dienst onder het genot van een kopje koffie of thee, allemaal van harte uitgenodigd!  Een speciaal moment van aandacht voor elkaar!


-Collectes vandaag:

De rondgangscollecte tijdens deze dienst is bestemd voor de Diaconie (Algemene Diaconale doeleinden) en  de uitgangscollecte is voor het in standhouden van onze eredienst hier in Dalen. Munten zijn te koop aan de Mr. Cassastraat 62 tel: 0524 795028


Uitnodiging: BBQ > alle gemeenteleden

Dit festijn zal  plaatsvinden op zondag 18 augustus vanaf 17.00 uur in de pastorietuin achter ‘de Weme’.  U kunt zich opgeven voor deze BARBECUE, tot 1 augustus, via e-mail Hanneke Koops: koopshakstee@gmail.com  of via inschrijving op de lijst die vandaag (zondag de 21ste) én  zondag 28 juli in de kerk zal liggen. De kosten zijn € 10,-  per persoon, op de dag zelf te voldoen.  We hopen op  18 aug. veel van onze leden te kunnen  treffen in een gezellig samenzijn!!  Voel je welkom!


-Autodienst naar de kerk:

Wilt u graag naar de kerk, maar  u hebt geen vervoer?  Dan is er zondags de autodienst. Volgende week zondag   28 juli is de chauffeur Hanneke Koops. T. 06 48425561


-Een groet van de gemeente:

Vorige week (zondag 14 juli) zijn de bloemen vanuit de  kerk bezorgd bij mevr. Lamberts-Hegen, Maandehof 31 en een kaart, met groet van de gemeente, is verstuurd naar mevr. G. Meppelink-IJdens, Emmerweg in Dalen.


-Vakantie ds. De Buck:

Onze dominee heeft vakantie van 7 juli t/m 4 augustus. Als u in die periode pastorale bijstand nodig heeft, dan kunt u contact opnemen met onze scriba Sjouke van der Veen. Hij neemt dan contact op met een dienstdoend predikant uit de regio.


-Omzien naar elkaar:

Plotseling kan alles anders zijn.  (b.v. door ziekte, of bij een ziekenhuisopname) en is het fijn én belangrijk om steun en aandacht van de mensen om je heen te krijgen. In deze rubriek vragen we, als u dit herkent en u wilt dit graag delen, om dit a.u.b. per mail door te geven:  ps.hollenga@gmail.com  Vandaag vragen wij aandacht voor dhr. Roelof Kamps, Weiert 17, 7751 AA Dalen.


-Dorpskerk Dalen op de Zomermarkten:
Woensdag 24 juli, woensdag 31 juli, en woensdag 7 augustus 2024 > bazaar!  Woensdag 14 augustus 2024> ALLEEN KNIEPERTJES en POFFERTJES VERKOOP !


Weme-Filmavond in september:

De eerste filmavond van het nieuwe seizoen staat gepland op woensdagavond 11 sept. in de Weme. De film ‘Une belle course’ begint ’s avonds om 19.30 uur. Meer nieuws volgt later. Op 2 okt. 13 nov. en 11 dec. volgen voor de rest van dit jaar de volgende films.


-Spreuk van de zondag:


‘Ik leerde dat moed niet betekende dat je geen angst hebt, maar het juist overwint. 

                                   Nelson Mandela 1918 – 2013


Kerkdiensten – Agenda:

-Dienst volgende week zondag:

Volgende week zondag (28 juli) is er ook weer dienst in onze Dorpskerk. De voorganger is dan dhr. A. Metselaar  uit Hoogeveen. Organist is Gea Wolters uit Dalen.


Zondag 4 aug.  –  10.00 uur

Mevr. H. Mertens uit Meppen


Zondag 11 aug.  –  10.00 uur

Ds. Pieterjan de Buck


Zondag 18 aug.  –  10.00 uur

Ds. Pieterjan de Buck