De ‘Ander’

 Ik zie aan jou, aan hoe je lacht: je denkt aan iets

waar ik aan dacht, maar dan zo, zoals jij,

zo’n beetje met je hoofd opzij.

 

Ik denk: ik wil niet anders zijn, want dan

was jij mijn ander niet en dan zou ik je wijzen missen

naar dat wat nog geen ander ziet.

 

Lieve Ander, blijf maar anders, want soms

denk ik dat ik je ken, dat we dromen van hetzelfde
en dat ik dan jouw ander ben.

            Ivanka de Ruijter

 

    Welkom in de Dorpskerk van Dalen

Een speciaal welkom voor al onze (vakantie)gasten, of zoals wij in Dalen zeggen ‘Bliede daj d’r bint’. Vanmorgen  is onze voorganger Ds. J. Schneider uit Schoonoord en de organist is Geert Meendering uit Borger.

-Koffiedrinken na de dienst:

Met elkaar in gesprek gaan, elkaar weer ontmoeten, naar elkaar luisteren. U bent daarvoor na de dienst onder het genot van een kopje koffie of thee, allemaal van harte uitgenodigd!  Een speciaal moment van aandacht voor elkaar!


-Collectes vandaag:

De rondgangscollecte tijdens deze dienst is bestemd  voor de Diaconie (Kerk in Actie –  Preken gebarentaal)  en de uitgangscollecte is voor het in standhouden van onze eredienst hier in Dalen. Munten zijn  te koop aan de Mr. Cassastraat 62 tel: 0524 795028


Uitnodiging: BBQ > alle gemeenteleden

Dit festijn zal  plaatsvinden op zondag 18 augustus vanaf 17.00 uur in de pastorietuin achter ‘de Weme’.  U kunt zich opgeven voor deze BARBECUE, tot 1 augustus, via e-mail Hanneke Koops: koopshakstee@gmail.com  of via inschrijving op de lijst die zondag 14, zondag 21 én  zondag 28 juli in de kerk zal liggen. De kosten zijn € 10,-  per persoon, op de dag zelf te voldoen. We hopen op 18 aug. veel van onze leden te kunnen  treffen in een gezellig samenzijn!!  Voel je welkom!


-Spreuk van de zondag:

Goede keuzes maak je door ervaring                                         

én ervaring krijg je ook door ‘verkeerde’ keuzes.


-Autodienst naar de kerk:

Wilt u graag naar de kerk, maar  u hebt geen vervoer?  Dan is er zondags de autodienst. Volgende week zondag   21 juli is de chauffeur Heika Meppelink: tel. 06 10814647


-Vakantie ds. De Buck:

Onze dominee heeft vakantie van 7 juli t/m 4 augustus. Als u in die periode pastorale bijstand nodig heeft dan kunt u contact opnemen met onze scriba, Sjouke van der Veen. Hij neemt dan contact op met een dienstdoend predikant uit de regio.


-Een groet van de gemeente:

Vorige week (zondag 7 juli) zijn de bloemen vanuit de  kerk bezorgd bij dhr. H. Oosterhof, Valsteeg 1, Dalen en een kaart, met groet van de gemeente, is verstuurd naar fam. H. Zwiers, Kruisakkers 6. Dalen.


-Save the date:

Het is nog volop zomer, maar de voorbereidingen voor de top2000 kerkdienst zijn nu al begonnen. Dit jaar in 2024, is de Top2000 dienst op zondag 15 december om 19.00 u. In de volgende Zandloper meer nieuws over meezingen   in het projectkoor en over de stemmaand september.


-Gevraagd, Kniepertjesbakkers:

Voor de zomeravondmarkten in Dalen zoeken wij, als activiteitencommissie, bakkers voor de heerlijke traditionele Knieperties.  Meer informatie hierover bij Roelof Kamps: tel. 06 20475822, mail: r.kamps71@gmail.com


-Dorpskerk Dalen op de Zomermarkten:

Woensdag 24 juli, woensdag 31 juli, en woensdag 7 augustus 2024 > bazaar!  Woensdag 14 augustus 2024> ALLEEN KNIEPERTJES en POFFERTJES VERKOOP !


Weme-Filmavond in september:

De eerste filmavond van het nieuwe seizoen staat gepland op woensdagavond 11 september in De Weme. De film ‘Une belle course’ begint ’s avonds om 19.30 uur. Om alvast in de agenda te zetten. Meer nieuws volgt later.

Op 2 oktober, 13 november en 11 december volgen voor de rest van dit kalenderjaar de volgende Weme-films.


Kerkdiensten – Agenda:

 -Dienst volgende week zondag:

Volgende week zondag (21 juli) is er ook weer dienst in onze Dorpskerk. De voorganger is dan mevr. H. Mertens  uit Meppen. Achter het orgel zit dan Geert Meendering.


Zondag 28 juli  –  10.00 uur

Dhr. A Metselaar, Hoogeveen


Zondag 4 aug.  –  10.00 uur

Mevr. H. Mertens uit Meppen


Zondag 11 aug.  –  10.00 uur

Ds. Pieterjan de Buck