Misschien ben jij jong (jong van leeftijd en/of jong van geest) en heb je weleens gedachten over (de band die je hebt met) geloof en kerk. Ik nodig je (na dit te hebben overlegd met collega ds. Piet Ravensbergen) uit voor een gespreksgroep over vragen die je kunnen bezighouden. Niet om op alle vragen antwoord te krijgen, maar wel om samen te leren over wie God op dit moment in je leven kan zijn. Wat kun je zeggen over geloven, over de bijbel, over God, Jezus, de Geest, de kerk? We zijn van plan ongeveer zes keer in het komend seizoen elkaar te spreken. Deze gespreksgroep is bedoeld voor jonge mensen uit alle Zandloperdorpen.

Waarom deze gespreksgroep? Omdat we het belangrijk vinden dat de kerk voortbestaat en dat de boodschap van de kerk steeds weer in nieuwe situaties en met nieuwe mensen en nieuwe generaties wordt gedeeld. Jij speelt daarin een rol. Bovendien is het voor jezelf ook goed en fijn om je in de wereld van kerk en geloof te kunnen bewegen en ‘te weten waar je het over hebt’.

De bijeenkomsten kunnen er op uitlopen dat je merkt dat geloof van waarde is in jouw leven, en dat je besluit om belijdenis van het geloof af te leggen. Daarover zouden we natuurlijk enthousiast zijn, maar het is zeker niet een verborgen verwachting dat je daarvoor kiest. Voel je dus vooral vrij en uitgenodigd om mee te doen om de ontmoetingen zelf – dáár gaat het om.

Als je je belangstelling kenbaar maakt dan nodig ik je uit om te kijken hoe we e.e.a. in het vat gaan gieten, en op welke dag we de bijeenkomsten gaan houden. De zondagen zijn daarbij ook een optie. Ook over de plaats van samenkomst in één van de Zandloperdorpen kunnen we het hebben. En wanneer sommigen (of allen) ‘niet in de buurt zijn’ dan kunnen we kiezen voor gesprek via Zoom.

Je kunt je tot 6 oktober aanmelden bij ds. Pieterjan de Buck,  06-30382415 of via het <contact-menu> op deze website. Welkom!