Wanneer je spanning voelt van binnen

en verlangt naar innerlijke rust.

Weet dan dat de storm gaat liggen

als je thuis komt, heel bewust.

 

Aanwezig in je lichaam

In het centrum van je huis

Richt je aandacht maar naar binnen

voel maar, welkom thuis

 

Welkom allemaal in de Dorpskerk van Dalen.

Waar wij een vindplaats proberen te zijn van geloof,  hoop & vertrouwen én liefde. Vanmorgen is onze voorganger ds. Pieterjan de Buck en de organist is Bert van der Klis uit Emmen. Zondagskind is Delaja Knegt.


-Koffiedrinken na de dienst:

Met elkaar in gesprek gaan, elkaar weer ontmoeten, naar elkaar luisteren. U bent daarvoor na de dienst onder het genot van een kopje koffie of thee, allemaal van harte uitgenodigd! Een speciaal moment van aandacht voor elkaar!


-Collectes vandaag:

De rondgangscollecte tijdens deze dienst is bestemd    voor de Diaconie (Kerk in Actie –  Noodhulp Soedan) en   de uitgangscollecte is voor het in standhouden van onze eredienst hier in Dalen. Munten zijn  te koop aan de Mr. Cassastraat 62, Dalen telefoon: 0524 795028 Vandaag,    de eerste zondag van de maand, zijn de munten ook te koop na de dienst in de Consistoriekamer.


-Noodhulp vluchtelingen Soedan:

Honger Soedan grootste ter wereld. VN-organisaties en Save the Children luiden de noodklok over de honger in Soedan. Ze noemen de voedselcrisis in het land de grootste in de huidige wereld. Volgens Save the Children zijn in Soedan 5 miljoen kinderen zo ernstig ondervoed  dat ze acute hulp nodig hebben. De situatie is zwaar verergerd door de burgeroorlog die in april vorig jaar uitbrak. Tot nu toe zijn meer dan 13.000 mensen omgekomen en 7,3 miljoen mensen gevlucht, waarvan 1,5 miljoen naar het buitenland. Via haar internationale (kerkelijk)netwerk biedt Kerk in Actie noodhulp in Soedan en Ethiopië.


-Spreuk van de zondag:

Eén zwaluw maakt nog geen zomer, net zo min als een mooie dag of korte tijd van gelukzaligheid, iemand een gelukkig mens kunnen maken.  ―  Aristoteles


-Autodienst naar de kerk:

Wilt u graag naar de kerk, maar  u hebt geen vervoer?  Dan is er zondags de autodienst. Volgende week zondag   14 juli is Henk Dekker de chauffeur: tel. 0524-223742


-Vakantie ds. De Buck:

Onze dominee heeft vakantie van 7 juli t/m 4 augustus. Als u in die periode pastorale bijstand nodig heeft dan kunt u contact opnemen met onze scriba, Sjouke van der Veen. Hij neemt dan contact op met een dienstdoend predikant uit de regio.


-Een groet van de gemeente:

Vorige week (zondag 30 juni) zijn de bloemen vanuit de kerk bezorgd bij dhr. R. Kamps, Weiert 17 in Dalen en een kaart, met groet van de gemeente, is verstuurd naar dhr. G. Smits, Emmerweg 4, ook in Dalen.


-In gesprek met:

Is een gespreksavond die we organiseren, om op een laagdrempelige manier met elkaar te spreken over alledaagse onderwerpen, maar ook over het geloof. Op donderdag 11 juli a.s. staat er weer een gespreksavond gepland. We houden als doelgroep aan gemeenteleden geboren na 1970. Vanzelfsprekend wordt de leeftijd niet gecontroleerd aan de deur. We starten om 20:00 uur,     bij Gerny Snippe aan de Veenhuizerweg 2 in Dalen.


-Gevraagd, Kniepertjesbakkers

Voor de zomeravondmarkten in Dalen zoeken wij, als activiteitencommissie, bakkers voor de heerlijke traditionele Knieperties. Meer info hierover bij Roelof Kamps: tel. 06 20475822, mail: r.kamps71@gmail.com


Uitnodiging: BBQ > alle gemeenteleden

Dit festijn zal  plaatsvinden op zondag 18 augustus vanaf 17.00 uur in de pastorietuin achter ‘de Weme’.  U kunt zich opgeven voor deze BARBECUE, tot 1 augustus, via e-mail Hanneke Koops: koopshakstee@gmail.com  of via inschrijving op de lijst die zondag 14, zondag 21 én  zondag 28 juli in de kerk zal liggen. De kosten zijn € 10,-  per persoon, op de dag zelf te voldoen. We hopen op      18 aug. veel van onze leden te kunnen treffen in een gezellig samenzijn!!  Voel je welkom!


Kerkdiensten – Agenda:

-Dienst volgende week zondag:

 Volgende week zondag (14 juli) is er ook weer dienst in onze Dorpskerk. De voorganger is dan ds. J.A. Schneider uit Schoonoord. Organist is Geert Meendering uit Borger.


Zondag 21 juli  –  10.00 uur

Mevr. H. Mertens uit Meppen


Zondag 28 juli  –  10.00 uur

Dhr. A Metselaar, Hoogeveen


Zondag 4 aug.  –  10.00 uur

Mevr. H. Mertens uit Meppen