Nieuws van juli 2024

9 items

Zondagsbrief van zondag 28 juli 2024

Publicatiedatum: 

Hoop Geef elkaar hoop dan gaat alles goed, geef elkaar hoop, als je elkaar ontmoet.   Niet met dure woorden, een rede of een preek, nee, zomaar bij de slager of in de apotheek.   Op een caféterrasje of in de bioscoop, al is het nog zo vluchtig, maar geef elkaar hoop.                                                                     Toon Hermans… Lees verder »

Zondagsbrief van zondag 21 juli 2024

Publicatiedatum: 

Om los te laten is liefde nodig  Loslaten betekent niet alles naar eigen hand te zetten, maar elke dag nemen zoals hij komt. Loslaten is niet spijt hebben van het verleden,       maar erdoor groeien en leven in het hier en nu. Loslaten betekent niet oordelen,                               maar de ander toestaan mens te zijn. Loslaten… Lees verder »

Sirkelslag! Vrijdagavond 27 september 2024

Publicatiedatum: 

De Protestantse Kerk organiseert voor kinderen / jongeren in de leeftijd van ongeveer 8 tot 13 jaar het spel Sirkelslag.     Sirkelslag is het grootste, spannendste en meest interactieve spel tussen jeugdgroepen uit heel Nederland. Je speelt Sirkelslag als groep in je eigen gemeente. De groep bestaat uit liefst 4 tot 12 jongeren. Je… Lees verder »

Zondagsbrief van zondag 14 juli 2024

Publicatiedatum: 

De ‘Ander’  Ik zie aan jou, aan hoe je lacht: je denkt aan iets waar ik aan dacht, maar dan zo, zoals jij, zo’n beetje met je hoofd opzij.   Ik denk: ik wil niet anders zijn, want dan was jij mijn ander niet en dan zou ik je wijzen missen naar dat wat nog… Lees verder »

Uitnodiging voor jonge mensen

Publicatiedatum: 

Misschien ben jij jong (jong van leeftijd en/of jong van geest) en heb je weleens gedachten over (de band die je hebt met) geloof en kerk. Ik nodig je (na dit te hebben overlegd met collega ds. Piet Ravensbergen) uit voor een gespreksgroep over vragen die je kunnen bezighouden. Niet om op alle vragen antwoord… Lees verder »

Passie-oratorium ‘Een gat in het dak’ 2025

Publicatiedatum: 

In de Goede of Stille Week 2025 gaat een projectkoor onder leiding van Ds. Pieterjan de Buck, het passieoratorium ‘Een gat in het dak’ van Michiel de Zeeuw en Mar van der Veer in twee kerken in de Zandloperdorpen zingen. (waarvan de Dorpskerk in Dalen er één is en de kerk in Aalden mogelijk de… Lees verder »

Dorpskerk Dalen op de Zomermarkten in 2024:

Publicatiedatum: 

Afgelopen woensdag was de eerste zomermarkt van Dalen. Het was prachtig mooi weer en een zeer geslaagde (drukke) markt voor de Weme. -Kniepertjesverkoop voor de Weme- De komende woensdagen is onze Dorpskerk aanwezig op  de markt in Dalen: wo 31 juli en wo 7 augustus.   Woensdag 14 aug. is er ALLEEN  KNIEPERTJES en POFFERTJES… Lees verder »

Barbecue zondag 18 augustus 2024

Publicatiedatum: 

–Uitnodiging: BBQ > alle gemeenteleden Dit festijn zal  plaatsvinden op zondag 18 augustus vanaf 17.00 uur, in de pastorietuin > achter  ‘de Weme’.   We hopen op  18 aug. veel van onze leden te kunnen  treffen in een gezellig samenzijn!!  Voel je welkom! Meer informatie over deze BARBECUE, via Hanneke Koops. E-mail: koopshakstee@gmail.com  of tel: 06 48425561… Lees verder »

Zondagsbrief van zondag 7 juli 2024

Publicatiedatum: 

Wanneer je spanning voelt van binnen en verlangt naar innerlijke rust. Weet dan dat de storm gaat liggen als je thuis komt, heel bewust.   Aanwezig in je lichaam In het centrum van je huis Richt je aandacht maar naar binnen voel maar, welkom thuis   Welkom allemaal in de Dorpskerk van Dalen. Waar wij… Lees verder »