Welkom

Kom, als je moe bent

van je vlucht.
Hier ben je veilig,

hier is rust.
Kom met je wanhoop

en verdriet.
Hier mag je weer een toekomst zien.
Welkom in Gods huis,                        

 ‘welkom thuis’.

-Lied: ‘Schrijvers van gerechtigheid’-

 

Vandaag is de laatste zondag van juni; de helft van het jaar zit er weer bijna op. Morgen begint de tweede helft.

In de laatste dienst van deze maand is ds. Pieterjan de Buck onze voorganger. Bert van der Klis uit Emmen is de organist.

Koffiedrinken na de dienst:

Met elkaar in gesprek gaan, elkaar weer ontmoeten, naar elkaar luisteren. U bent daarvoor na de dienst onder het genot van een kopje koffie of thee, allemaal van harte uitgenodigd! Een speciaal moment van aandacht voor elkaar!


-Collectes vandaag:

De rondgangscollecte tijdens deze dienst is bestemd voor de Diaconie (Kerk in Actie – Werelddiaconaat Moldavië) en de uitgangscollecte is voor het behoud van onze eredienst hier in Dalen. Munten zijn  te koop aan    de Mr. Cassastraat 62, Dalen telefoon: 0524 795028 Volgende week zondag 7 juli zijn de munten ook te koop, na de dienst, in de Consistoriekamer.


-Kliederkerk:

In de zomermaanden juli en augustus is er geen Kliederkerk. Zondag 8 september is er weer de eerste Kliederkerk van het nieuwe seizoen.


-Laatste nieuws PKN-website:

Kerken lijken de komende tijd een belangrijkere rol te gaan vervullen voor vluchtelingen, migranten en ongedocumenteerden. Jurjen de Groot sprak met Utrechtse initiatieven voor ongedocumenteerden        over de nieuwe politieke wind die gaat waaien.  “De     kerk zal blijven opstaan voor alle mensen in nood.” 


-Spreuk van de zondag:

Tegen de stroom ingaan

is de enige manier

om bij de bron te komen


-Autodienst naar de kerk:

Wilt u graag naar de kerk, maar  u hebt geen vervoer?  Dan is er zondags de autodienst. Volgende week zondag 7 juli is Kees Matthijsse de chauffeur. T.0524 550696


-Omzien naar elkaar:

Plotseling kan alles anders zijn. (b.v. door ziekte, of bij een ziekenhuisopname) en is het fijn én belangrijk  om steun en aandacht van de mensen om je heen te krijgen. In deze rubriek vragen we, als u dit herkent en u wilt dit graag delen, om dit door te geven: T. 06 15663999


-Een groet van de gemeente:

Vorige week (zondag 23 juni) zijn de bloemen vanuit de kerk bezorgd bij fam. Bouwers, Weiert 16 in Dalen en een kaart, met groet van de gemeente, is verstuurd naar mevr. J. Veerenhuis, Stroetendijk 2 in Dalerveen.


-Vakantie ds. De Buck:

Onze dominee heeft vakantie van 7 juli t/m 4 augustus. Als u in die periode pastorale bijstand nodig heeft dan kunt u contact opnemen met onze scriba, Sjouke van der Veen. Hij neemt dan contact op met een dienstdoend predikant uit de regio.


-Gevraagd, Kniepertjesbakkers:

Voor de zomeravondmarkten in Dalen zoeken wij, als activiteitencommissie, bakkers voor de heerlijke traditionele Knieperties. Meer info hierover bij Roelof Kamps: tel. 06 20475822, mail: r.kamps71@gmail.com


SAVE THE DATE:

     18 augustus BBQ    > Voor alle gemeenteleden!

Zondagmiddag 18 augustus 2024 organiseren we vanaf 17 uur een barbecue voor alle gemeenteleden in de pastorietuin. Nadere informatie volgt vanaf  eind juli én  in De Zandloper. Zet u de datum alvast in de agenda of op de kalender? We verheugen ons op een gezellig samenzijn, waarbij veel mensen elkaar kunnen ontmoeten.


Kerkdiensten – Agenda:

 -Dienst volgende week zondag:

 Volgende week zondag (7 juli) is er ook weer dienst in onze Dorpskerk. De voorganger is dan Pieterjan de Buck  en de organist is Bert van der Klis uit Emmen.


Zondag 14 juli  –  10.00 uur

Ds. Schneider uit Schoonoord


Zondag 21 juli  –  10.00 uur

Mevr. H. Mertens uit Meppen


Zondag 28 juli  –  10.00 uur

Dhr. A Metselaar, Hoogeveen