Welkom in de Dorpskerk van Dalen

Vandaag zijn er twee diensten in onze Dorpskerk van Dalen. In de ochtenddienst is onze eigen dominee Pieterjan de Buck de voorganger en de organist is Bert van der Klis. Vanavond ben je welkom in de Taizéviering, die begint om 19.00 uur. Het thema die avond is: ‘Wachten tot de tijd rijp is’. Wie je ook bent,  wat je ook voelt én waar je ook maar vandaan komt, alles valt weg in  de stilte van een Taizéviering.


-Koffiedrinken na de dienst:

Met elkaar in gesprek gaan, elkaar weer ontmoeten, naar elkaar luisteren. U bent daarvoor na de dienst onder het genot van een kopje koffie of thee, allemaal van harte uitgenodigd!  Een speciaal moment van aandacht voor elkaar!


-Collectes vandaag:

De rondgangscollecte tijdens deze dienst is bestemd voor de Diaconie (Kerk in Actie – Kinderen in Gaza en Israël) en de uitgangscollecte is voor de instandhouding van onze eredienst hier in Dalen. Munten zijn te koop aan de Mr. Cassastraat 62, Dalen telefoon: 0524 795028


-Noodkreet, kinderen in Gaza en Israël:

Kerk in Actie – Juni 2024

Kinderen in Gaza en Israël overkomt wat geen enkel kind zou mogen meemaken. Daarom komt Kerk in Actie nu voor hen in actie én biedt hulp voor nu en voor de toekomst, zoals medische zorg, voedsel, kleding, traumahulp en vredesopbouw. Kinderen die gewond zijn, die huilen om het verlies van hun ouders, die je getraumatiseerd en met een lege blik aankijken…. Na al die maanden wil je van dit soort beelden uit Gaza en Israël soms het liefst wegkijken. En toch mogen we dát juist niet doen.  Want, hoe je ook denkt over wat er  daar gebeurt: kinderen mogen nooit het slachtoffer zijn.


-Autodienst naar de kerk:

Wilt u graag naar de kerk, maar  u hebt geen vervoer? Dan is er zondags de autodienst. Volgende week zondag 23 juni is Hanneke Koops de chauffeur. T. 06-48425561


-Een groet van de gemeente:

Vorige week (zondag 9 juni) zijn de bloemen vanuit de kerk bezorgd bij mevr. R van Tintelen, Luunkamp 8 en een kaart, met groet van de gemeente, is verstuurd naar Henny Siebum, Mr. Cassastraat 50, allebei in Dalen.


-Omzien naar elkaar:

Plotseling kan alles anders zijn. (b.v. door ziekte, of bij een ziekenhuisopname) en is het fijn én belangrijk  om steun en aandacht van de mensen om je heen te krijgen. In deze rubriek vragen we, als u dit herkent en u wilt dit graag delen, om dit door te geven: tel 06 15663999


-Zondagsbrief en liturgie:

Wilt u graag de Zondagsbrief en liturgie (ook) iedere week online lezen, neem dan contact op met Kees Matthijsse: tel. 0524 550696


-Welkom bij de ‘Weme film’:

Komende woensdagavond  19 juni 2024 – 19.30 uur bekijken we de heerlijke zomerfilm La famille Bélier in De Weme, Hoofdstraat 24 te Dalen. De Franse megahit vindt perfect het midden, tussen komedie en drama en raakt behoorlijk wat snaren. Blijf je je familie trouw, of jaag je je eigen toekomstdromen na?  Naast dit dilemma, is het ook vooral een film met inhoud en een grote portie humor. Iedereen is welkom.


-Spreuk van de zondag:

Het mooie aan muziek is

dat als het je raakt,          

             je geen pijn voelt.


Kerkdiensten – Agenda:

 -Dienst volgende week zondag:

 Volgende week zondag (23 juni) is er ook weer dienst in onze Dorpskerk. De voorganger is dan dhr. M. Vos, uit Vriezenveen en de organist is Jouke Hordijk uit Sleen.


Zondag 30 juni  –  10.00 uur

Ds. Pieterjan de Buck


Zondag 7 juli  –  10.00 uur

Ds. Pieterjan de Buck


Zondag 14 juli  –  10.00 uur

Ds. Schneider uit Schoonoord