Dit is een morgen als ooit de eerste

Dauw op de aarde, zonlicht van boven,
vochtige gaarde, geurig als toen.
Dank voor gewassen, grassen en bomen,
al wie hier wandelt, ziet: het is goed.

Lied 216:2

 

Welkom op deze zondagmorgen in juni, in de Dorpskerk van Dalen. Een plek voor rust, bezinning, verdieping én bovenal een plek om te danken. Vanmorgen is dominee W. Sulimma onze voorganger en de organist van deze zomermorgen is Geert Meendering uit Borger.


-Koffiedrinken na de dienst:

Met elkaar in gesprek gaan, elkaar weer ontmoeten, naar elkaar luisteren. U bent daarvoor na de dienst onder het genot van een kopje koffie of thee, allemaal van harte uitgenodigd!  Een speciaal moment van aandacht voor elkaar!


-Dienst(en) volgende week zondag:

Aanstaande zondag 16 juni zijn er twee diensten in   onze kerk van Dalen. In de ochtenddienst is onze eigen dominee Pieterjan de Buck de voorganger en de organist is Bert van der Klis, uit Emmen.

De avonddienst van zondag 16 juni is een Taizéviering, die begint om 19.00 uur. Het thema die avond is: ‘Wachten tot de tijd rijp is’. Wie je ook bent,  wat je ook voelt én waar je ook maar vandaan komt, alles valt weg in  de stilte van een Taizéviering.    Iedereen is van harte welkom.


-Collectes vandaag:

De rondgangscollecte tijdens deze dienst is bestemd voor de Diaconie (Algemene Diaconale doelen) en de uitgangscollecte is voor de instandhouding van onze eredienst hier in Dalen. Omdat het alsmaar moeilijker wordt contant geld te storten, vragen wij u zoveel mogelijk met collectemunten uw gift te geven. Munten te koop aan de Mr. Cassastr. 62, Dalen T. 0524 795028


-Autodienst naar de kerk:

Wilt u graag naar de kerk, maar  u hebt geen vervoer? Dan is er zondags de autodienst. Volgende week zondag 16 juni is Heika Meppelink de chauffeur. T. 06-10814647


-Een groet van de gemeente:

 Vorige week (zondag 2 juni) zijn de bloemen vanuit de kerk bezorgd bij mevr. J. Jansen aan de Luunkamp en een kaart, met groet van de gemeente, is verstuurd naar fam. Stuut Wettringerlaan, allebei in Dalen.


-Welkom bij de ‘Weme film’:

Op woensdagavond 19 juni 2024 – 19.30 uur bekijken we de heerlijke zomerfilm La famille Bélier in De Weme, Hoofdstraat 24 te Dalen. De Franse megahit vindt perfect het midden, tussen komedie en drama en raakt behoorlijk wat snaren. Blijf je je familie trouw, of jaag je je eigen toekomstdromen na?  Naast dit dilemma, is het ook vooral een film met inhoud en een grote portie humor. Voel je welkom in de Weme.


-Kliederkerk.

De Kliederkerk is voor iedereen. Zowel kinderen, jongeren, maar ook volwassenen die het leuk vinden om creatief bezig te zijn. Vandaag zondag 9 juni is er weer een Kliederkerk in ‘De Weme’.  En net zoals altijd: later komen en/of eerder weer weg? Ook dan: wees welkom! (tot 12.00 uur!)


-Spreuk van de zondag:

     ‘Een echte vriend loopt je nooit voor de voeten,

      behalve als je dreigt te vallen’.


-Daten met de dorpskerk?

*Gelezen in Petrus-Protestantse Kerk Nederland:

Elbert Smelt stond verder van de kerk af dan hij had verwacht. ‘Teruggaan naar de lokale dorpskerk was daarom spannend. Maar samen met andere gezinnen zette hij toch de stap.

petrus.protestantsekerk.nl/artikel/daten-met-de-dorpskerk/


Kerkdiensten – Agenda:

Donderdag 13 juni –  14.30 uur

Ds. Pieterjan de Buck  –  Dienst in de Selkersgoorn.


Zondag 23 juni –  10.00 uur

Dhr. M. Vos uit Vriezenveen


Zondag 30 juni  –  10.00 uur

Ds. Pieterjan de Buck


Zondag 7 juli  –  10.00 uur

Ds. Pieterjan de Buck