Aan uw tafel

U nodigt mij aan tafel, om dicht bij U te zijn
te proeven van het leven
dat U deelt door brood en wijn
U leidt mij in de stilte, ik volg U met ontzag
Een plaats van rust waar ik U ontmoeten mag

                                                                                    Sela

Welkom in de Dorpskerk van Dalen

 Vanmorgen vieren wij de maaltijd van brood en wijn. Iedereen is van harte welkom, om deze maaltijd in onze Dorpskerk van Dalen, mee te vieren. Door met elkaar te delen in het leven dat Jezus met ons deelde, worden wij ook voor elkaar wat wij eten: brood voor onderweg. In deze Avondmaalsdienst gaat voor onze eigen dominee Pieterjan de Buck. Organist Jouke Hordijk, bespeelt   deze ochtend de toetsen van het orgel.


-Koffiedrinken na de dienst:

Met elkaar in gesprek gaan, elkaar weer ontmoeten, naar elkaar luisteren. U bent daarvoor na de dienst onder het genot van een kopje koffie of thee, allemaal van harte uitgenodigd!    Een speciaal moment van aandacht voor elkaar!


-Dienst volgende week zondag:

Aanstaande zondag 9 juni is er weer dienst in onze kerk van Dalen. De voorganger is dan Ds. Sulimma uit Emmen en de organist is Geert Meendering uit Borger.


-Collectes vandaag:

De rondgangscollecte tijdens deze dienst is bestemd voor de Diaconie (Algemene Diaconale doelen) en de uitgangscollecte is voor de instandhouding van onze eredienst hier in Dalen. Omdat het alsmaar moeilijker wordt contant geld te storten, vragen wij u zoveel mogelijk  met collecte-munten uw gift te geven. Verkrijgbaar  aan de Mr. Cassastraat 62 in Dalen, tel. 0524 795028  *Vandaag (1e zondag v d maand) zijn de munten ook te koop, na de dienst, in de consistorie.


-Kliederkerk.

De Kliederkerk is voor iedereen. Zowel kinderen, jongeren, maar ook volwassenen die het leuk vinden om creatief bezig te zijn. Volgende week zondag 9 juni is er weer een Kliederkerk in De Weme.  En net zoals altijd: later komen en/of eerder weer weg? Ook dan: wees welkom!


-Spreuk van de zondag:

“Vertrouwen kost helemaal niets,

  maar als je het kwijtraakt is het onbetaalbaar.


 –Welkom bij de Weme – film:

Op woensdagavond 19 juni 2024 – 19.30 uur bekijken we de heerlijke zomerfilm La famille Bélier in De Weme, Hoofdstraat 24 te Dalen. De Franse megahit vindt perfect het midden, tussen komedie en drama en raakt behoorlijk wat snaren. Blijf je,  je familie trouw of jaag je je eigen toekomstdromen na?

Naast dit dilemma is het ook vooral een film met inhoud en een grote portie humor. Voel je welkom in de Weme.


Kerkdiensten – Agenda:

 -Donderdag 13 juni –  14.30 uur

Ds. Pieterjan de Buck  –  Dienst in de Selkersgoorn.


Zondag 16 juni  –  10.00 uur

Ds. Pieterjan de Buck


Zondag 16 juni  – 19.00 uur

Taizéviering


Zondag 23 juni –  10.00 uur

Dhr. M. Vos uit Vriezenveen


 -Autodienst naar de kerk:

 Wilt u graag naar de kerk, maar  u hebt geen vervoer? Dan is er zondags de autodienst. Volgende week zondag 9 juni is Henk Dekker de chauffeur. tel. 0524 223742


-Omzien naar elkaar:

Plotseling kan alles anders zijn. (b.v. door ziekte, of bij een ziekenhuisopname) en is het fijn én belangrijk om steun en aandacht van de mensen om je heen te krijgen. In deze rubriek vragen we, als u dit herkent en u wilt dit graag delen, om dit door te geven: tel 06 15663999. Vandaag vragen wij u aandacht voor Hennie Siebum, die naar het ziekenhuis van Enschede is overgebracht en een moeilijke tijd doormaakt. Haar adres is nu: Medisch Spectrum Twente, Verpleegunit A6, Kamer 30, Koningsplein 1, 7512 KZ Enschede.


-Taizéviering in Dorpskerk Dalen.

Zondagavond 16 juni 2024 19.00 uur

Thema: ‘Wachten tot de tijd rijp is’

Dorpskerk Dalen  – Hoofdstraat 25

*De essentie van deze dienst, in een tijd waar van alles gebeurt, is rust en ruimte om bij jezelf te komen, bij jezelf naar binnen te kijken en te danken voor wat geschonken is. Taizé is ook het vieren van de ontmoeting met elkaar. Wie je ook bent,  wat je ook voelt én waar je ook maar vandaan komt, alles valt weg in de stilte van een Taizéviering. Iedereen is van harte welkom.