Lofzang

De vogels, ze zongen bij het ochtendgloren
Begin opnieuw hoorde ik ze zeggen
Blijf niet stilstaan bij wat voorbij is,
of wat nog komen gaat 

Luidt de klokken die nog kunnen luiden

vergeet uw perfecte plaatje

In alles zit een barst

dat is hoe het licht binnen komt

                                                           Anthem – Leonard Cohen

Welkom in de Dorpskerk van Dalen

Vandaag is het de zondag na Pinksteren, genoemd ‘Trinitatis’. In de Christelijke kerk vieren wij dan de dag van de Drie-éénheid: de Vader, de Zoon en de Heilige Geest.  In deze dienst gaat voor Ds. H. Jumelet uit Erica. De organist is Bert van der Klis uit Emmen.


-Koffiedrinken na de dienst:

Met elkaar in gesprek gaan, elkaar weer ontmoeten, naar elkaar luisteren. U bent daarvoor na de dienst onder het genot van een kopje koffie of thee, allemaal van harte uitgenodigd!  Een speciaal moment van aandacht voor elkaar!


-Dienst volgende week zondag:

Aanstaande zondag 2 juni is er weer dienst in onze kerk van Dalen. Wij vieren dan het Heilig Avondmaal. In deze dienst van brood en wijn gaat voor Ds. Pieterjan de Buck en de organist is dan Jouke Hordijk uit Sleen.


-Collectes vandaag:

De rondgangscollecte tijdens deze dienst is bestemd voor de Diaconie (PKN – Missionair werk Nederland) en de uitgangscollecte is voor de instandhouding van onze eredienst hier in Dalen. Omdat het alsmaar moeilijker wordt contant geld te storten, vragen wij u zoveel mogelijk  met collecte-munten uw gift te geven. Verkrijgbaar  aan de Mr. Cassastraat 62 in Dalen, tel. 0524 795028  *Volgende week (1e zondag v d maand) ook te koop, na de dienst, in de consistoriekamer.


-Kliederkerk.

De Kliederkerk is voor iedereen. Zowel kinderen, jongeren, maar ook volwassenen die het leuk vinden om creatief bezig te zijn. Zondag 9 juni is er weer een Kliederkerk in De Weme.


-Spreuk van de zondag:

 “Durven is even je evenwicht verliezen.

 Niet durven of niets doen, is jezelf verliezen”.


-Autodienst naar de kerk:

 Wilt u graag naar de kerk, maar  u hebt geen vervoer? Dan is er zondags de autodienst. Volgende week zondag 2 juni is Henk Dekker de chauffeur. tel. 0524 223742


-Een groet van de gemeente:

Vorige week (Pinksterzondag 19 mei) zijn de bloemen vanuit de kerk bezorgd bij fam. Hekhuis-Nijenbanning, Hoofdstraat 119 in Dalerveen en een kaart, met groet van de gemeente, is verstuurd naar fam. Schonewille-Koops, Luunkamp 7, in Dalen.


-Omzien naar elkaar:

Plotseling kan alles anders zijn. (b.v. door ziekte, of bij een ziekenhuisopname) en is het fijn én belangrijk  om steun en aandacht van de mensen om je heen te krijgen. In deze rubriek vragen we, als u dit herkent en u wilt dit graag delen, om dit door te geven: tel 06 15663999. Deze week vragen we u aandacht voor fam. van Beijnum, Kolkakkers 63 7751 DL Dalen. Soms gaan de dingen in het leven niet zoals je ze zo graag wil.


-Taizéviering in Dorpskerk Dalen.

Zondagavond 16 juni 2024 19.00 uur

Thema: ‘Wachten tot de tijd rijp is’

Dorpskerk Dalen  – Hoofdstraat 25

*De essentie van deze dienst, in een tijd waar van alles gebeurt, is rust en ruimte om bij jezelf te komen, bij jezelf naar binnen te kijken en te danken voor wat geschonken is. Taizé is ook het vieren van de ontmoeting met elkaar. Wie je ook bent,  wat je ook voelt én waar je ook maar vandaan komt, alles valt weg in de stilte van een Taizéviering. Iedereen is van harte welkom.


-Roparun 2024:

Zaterdag 19 mei kwam de Roparun door Dalen én door een fraai verlichte Dorpskerk, waar lopers en fietsers konden herdenken, door een kaarsje te branden. Deze lange estafettetocht was weer een groot succes.

Er werd gelopen voor de levenskwaliteit en palliatieve zorg voor mensen (en hun naasten) die met kanker leven. Mede dankzij de inzet van heel veel mensen en sporters was er voor het Scheperziekenhuis het bedrag opgelopen van bijna € 100.000, zodat er nu twee ruime palliatieve kamers gerealiseerd kunnen worden.


Kerkdiensten – Agenda:

-Zondag 9 juni –  10.00 uur

Ds. Sulimma uit Emmen


-Zondag 16 juni –  10.00 uur

Ds. Pieterjan de Buck


-Zondag 16 juni  – 19.00 uur   

 Taizéviering